A Századvég a gyerektáboroztatáshoz is jól ért

A kormányzati agytrösztként ismert Századvég csaknem 20 millió forintért támogatta szakmai tanácsaival a gyermeküdültetést szervező Erzsébet Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft.-t - értesült a Magyar Nemzet. A lap közérdekűadat-igénylésben kérte ki, hogy a gyerekek szociális táboroztatásáért felelős alapítvány által létrehozott társaság mely cégekkel és milyen szolgáltatásokért szerződött 200 ezer forintnál magasabb összegért.
Szepesi Anita, 2017. július 29. szombat, 09:21
Fotó: Napi.hu

A zánkai és a fonyódligeti tábort kezelésbe kapó, a szociális táboroztatásáért felelős Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány  csillagászati összegek fölött rendelkezhet. Táboroztatásra 15 milliárdot költhetnek a következő 3 évben, a két tábor felújítására 26 milliárdot, az ingatlanokat pedig ingyen kapták  kezelésébe, értékük 17 milliárd forint körüli, ráadásul 15 v múlva el is adhatják őket. Az alapítvány beszámolója szerint eddig 460 millió forintot költöttek táboroztatásra, de egyéb programokra is több tízmillió forintot fordítottak - írja a lap.

A Századvég tanácsadására 18,9 millió forintot költöttek, de már a felújítás is elkezdődött. A DVM Construction Kft. például a kerítést újította fel 110 millió forintért, és foglalkoztatóteret épített 24 millió forintért, a DVM Design Kft. pedig 9,8 millió forintot kapott az ingatlan koncepciótervének kidolgozására. A cégek neve a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank korábbi közbeszerzéséből lehet ismerős, az Átlátszó korábbi cikke arról szólt ugyanis, hogy a DVM Construction Fővállalkozó Kft. egyedüli indulóként alakította ki a budapesti Eiffel Palace hetedik emeletén található "exkluzív" konferenciatermeket.

További részletek itt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2017.07.29 22:52

a századvég egy/ik/pénzmosoda és kifizetőhely
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html