A belga légitársaság szerdán három járatot indított volna Budapest és Brüsszel között, reggel fél hétkor, délben, illetve 17.40-kor, de ezek egyike sem indul el.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó cég korábban azt közölte, hogy akiknek március 22. és 28. között volt foglalása a Lufthansa, az Austrian, a Swiss, az Eurowings vagy a Brussels Airlines valamelyik brüsszeli gépére, azoknak egy átfoglalás vagy visszamondás ingyenes.

A Budapest Airport Facebook-oldalán azt javasolta az utasoknak, hogy lehetőleg két órával a járatuk indulása előtt érkezzenek ki a repülőtérre.

Kedden reggel terrortámadásokat követtek el Brüsszelben: a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt robbantásokban az eddigi információk szerint harmincnégyen meghaltak és harmincöten megsebesültek. A nemzetközi repülőteret lezárták, valamennyi járatot törölték, a repülőtérre vezető utak pedig járhatatlanok. A merényletek hatására a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más repülőterekre irányították át. A Zaventem repülőtér szerdán is zárva marad a terrorfenyegetettség miatt.