A szlovák piacra lép a CIG Pannónia biztosító

Míg korábban Romániában önálló biztosítóval, addig Szlovákiában a Magyarországon már bevezetett termékek határon átnyúló szolgáltatás keretében történő terítésével jelenik meg péntektől a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
NAPI, 2010. szeptember 10. péntek, 18:15
Fotó:

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Lapunk kérdésére Gaál Csaba vezérigazgató ezt a megoldást azzal indokolta, hogy a szlovák piacon való megjelenés optimális és költséghatékony formája a határon átnyúló szolgáltatás volt.

A vezérigazgató szerint a fióktelep alapítását sem vetettük el: amennyiben az üzemméret a későbbiekben eléri a megfelelő szintet, úgy sor kerülhet rá.

Az életbiztosítási piacon Romániában messze nagyobb a potenciál, mint Szlovákiában, ez is indokolja, hogy ott fiókteleppel indult a CIG. Romániában a unit-linked dominanciájú piacot a bukaresti központú fióktelep és az ország kiemeltebb területein, nagyvárosokban képviseleti iroda próbálja kiszolgálni a társaság - jelenleg az euróalapú unit-linked életbiztosítást, az Optimot értékesítik a képviselők, amelyhez a Magyarországon már bevezetett Navigátor (stop loss) szolgáltatás is választható.

A vezérigazgató szerint a termékpaletta hamarosan bővül, mint ahogy az értékesítési hálózat is: a romániai fióktelep több brókerrel kötött együttműködési megállapodást, a közeljövőben pedig tervezi a pénzintézetek, valamint az egyéb alternatív értékesítési hálózatok felé való nyitást.

A CIG Pannónia Életbiztosító szlovákiai piacra lépésben a magyarországi fő partner, a társaság biztosításainak közel 80 százalékát értékesítő Brokernet csoportra alapoz. Induláskor az euró alapú Signum befektetési életbiztosítási termékkel indítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.10 21:24

Kérdezd meg a brókernetestől, hogy mennyit fizet vissza a signumod, ha 3 év múlva nem tudod fizetni (és így felmondod ezáltal a szerződést ), aztán dönts el, hogy ez kell e neked vagy megteszi a befektetési (fizikai, pl 1 unciás Wiener Philharmoniker érme - Áfa mentesen veheted meg legálisan) arany is eme befektetés helyett ( ami ugye 3 év múlva amikor épp pl. kirugtak ott lapul a bal hátsó zsebedben )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html