Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tesco társadalmi felelősségvállalási programja részeként új programot vezet be: a cég által finanszírozott munkanapként engedik el a dolgozóikat helyi közösségekbe önkéntes munkát végezni. A munkavállalók maguk dönhetik el, mely közösségeket támogatják munkájukkal, és hogy egyedül vagy csapatban vesznek-e részt a kezdeményezésben - írja közleményében a kiskereskedelmi lánc, amely szerint a kollégáik így lehetnek aktív segítői közösségeiknek.

"Célunk, hogy minél több kollégánk töltse 1-1 munkanapját olyan jótékony tevékenységgel, amely a számára fontos közösségekben élőknek valódi segítséget jelent" - mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője, aki hozzátette, hogy az egyedülálló Munkatársi Önkéntes Program lehetőséget ad kollégáiknak arra, hogy fejenként nyolc fizetett munkaórát az általuk kiválasztott helyi szervezet aktív támogatására fordítsanak

A tavaly május és október között megtartott tesztidőszakban a dolgozók egy része már kipróbálhatta az önkénteskedés új formáját. Ez idő alatt a Tesco Magyarország 150 munkatársa több mint 1200 órában segítette 14 helyi szervezet tevékenységét. Az önkéntes munka keretében többek között iskolatermet és kerítést festettek, adományokat válogattak szét és játszóteret újítottak fel.

A segíteni akaró kollégák most elsősorban olyan partnerszervezetek közül választhatnak az önkéntes munkához, amelyekkel a Tesco már évek óta együttműködik élelmiszermentő, illetve "Ön választ, mi segítünk" pályázati programjával. Ez utóbbi pályázat eddigi hat fordulója során a cég közel 190 millió forinttal támogatott országszerte mintegy 700 helyi szervezetet többek között szabadtéri fejlesztőjátékok korszerűsítésében, életmentő eszközök beszerzésében, állatmenhelyi férőhelyek kialakításában és számos további hasznos projekt megvalósításában.