A tiszafüredi lépfenebotrány: a Fidesz szerint hangulatkeltés folyik

A tiszafüredi képviselő-testület Fidesz-frakciója kezdeményezi a közétkeztetési közbeszerzési eljárás felülvizsgálatát, hiszen mindennél fontosabb szempont a gyermekek egészsége és az élelmiszerbiztonság - közölte a frakció nevében Virág Tibor képviselő csütörtökön az MTI-vel.
MTI, 2014. szeptember 25. csütörtök, 14:54
Fotó:

Egyben kérik a szocialistákat, hogy hagyják abba a kampányra időzített hangulatkeltést és a gyerekek felhasználását kampánycélokra - tette hozzá a politikus.

A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy Tiszafüred nem tud szerződést bontani a nyáron kirobbant lépfenefertőzés ügyében hibásnak talált egyik céggel. Hiába találták vétkesnek a hatóságok a tiszafüredi közétkeztetést ellátó Füredi Hableány Bt.-t is, továbbra is ez a cég látja el a közétkeztetés egy részét a településen, mert az önkormányzat nem tudja felmondani a szerződését - olvasható a lapban. Pintér Erika polgármester ezt azzal magyarázza, hogy az önkormányzat a szerződésben, amelyet egy közbeszerzési eljárás végén, tavaly kötöttek a céggel, nem szabályozta, mi az eljárás az idén júniusihoz hasonló esetben.

A Füredi Hableány Bt. úgy vásárolt 100 kilogramm marhahúst, hogy bemondásra elfogadta az eladó City-Farm tulajdonosának állítását: a húst megvizsgálta az állatorvos. Ebből az illegális vágásból származó és lépfenével fertőzött húsból került a közétkeztetésbe is, igaz, a főzés során a lépfene elpusztult, így senki sem betegedett meg tőle - áll a napilapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK