Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A konszolidált adózás utáni eredmény 19,2 milliárd forintra emelkedett tavaly, az előző évi 9,5 milliárdról. Az eredmény javulása nem a hazai piacra jellemző kockázati költség felszabadításból származik.

A lakossági piacon is bővült az MKB Csoport részesedése: a lakáscélú hitel-folyósítás 140 százalékkal növekedett, az új személyihitel-folyósítás megduplázódott, emellett a szegmensben nagyot nőtt az új ügyfelek megszerzése is. Az új lakossági ügyfelek száma 40 százalékkal magasabb az előző évinél.

A csoport private banking üzletága tovább erősítette piaci helyzetét a 2017-ben: a bank kétezer ügyfél több mint 420 milliárd forintnyi vagyonát kezelte, amely 80 milliárd forintos növekedést jelentett az előző évhez képest. Az csoport tőkehelyzete tovább erősödött: a 2016-os 12 százalékhoz képest 2017-ben 15,7 százalékra nőtt a tőkemegfelelési mutató.

Célunk továbbra is az, hogy az MKB a három legnagyobb univerzális bank közé tartozzon Magyarországon - mondta Balog Ádám vezérigazgató. Elkészült a bank tulajdonosai által is támogatott, a pénzügyi csoport növekedési pályáját 2021-ig meghatározó átfogó stratégia, amelynek kiemelt célja, hogy - az Európai Bizottság felé tett vállalásokkal összhangban - a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen az MKB Bank részvényeinek sikeres tőzsdei bevezetése, melynek előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak - tette hozzá Balog.