Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A K&H Bank anyabankja 272 millió eurós nettó nyereséget ért el a szeptemberig tartó időszakban az egy évvel korábbi 531 millió euróval szemben, a profit jóval kisebb lett a Dow Jones által megkérdezett elemzők által várt 350 millió eurónál. A cég bevétele 1,954 milliárd euróról 1,772 milliárd euróra zsugorodott.

A KBC a nyereségcsökkenést részben oroszországi cégének eladásával, valamint a szlovén NLB pénzintézetben lévő tulajdonrészének értékesítésével indokolta.

A bank belga egységének az adózott eredménye 391 millió euró volt, felülmúlta az elmúlt négy negyedév 358 millió euró átlagát. A KBC nemzetközi üzletága - a kedvező magyar, szlovák és bolgár eredmények ellenére - 12 millió eurós adózás utáni veszteséget ért el, az egy évvel korábbi 38 millió euró mínusz után.

A KBC csehországi tevékenysége a negyedévben 157 millió euró nyereséget hozott, 5 százalékkal többet az egy évvel korábbi 149 millió eurónál.

A KBC azzal számol, hogy írországi hitelportfóliójának értékvesztése a negyedik negyedévben elérheti a 775 millió eurót, miközben korábban egész évre 300-400 millió euróval számolt.