A vártnál többe kerül a Keleti-főcsatorna megújítása

A komplex Tisza-tó projekt keretében a Kötiviép'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. végezheti el a Keleti-főcsatorna létesítményeinek felújítását, nettó 2 milliárd 262 millió forintért, a becsült ár 1 milliárd 739 millió forint volt.
Németh Géza, 2017. február 10. péntek, 17:05
Fotó: Napi.hu

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt nyílt tender a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A munkák finanszírozási forrása az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP).

Az elvégzendő munkák a következők: a torkolati szakaszon a feliszapoltság megszüntetése valamint a hordalék- és uszadékterelés, a beeresztő zsilip valamint a balmazújvárosi bukó rekonstrukciója, a hajdúszoboszlói bukó és a  bakonszegi vízleadó műtárgy átépítése, végül pedig egy vízleadó csatorna rekonstrukciója.

Ajánlatot tett még a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt., a BÉKÉS DRÉN Környezetvédelmi, Víz-és Mélyépítő Kft., továbbá az  SDD Konzorcium, amelynek tagja volt a Dömper Kft., a Subterra - Raab Kft. és a Pannon - Doprastav Kft.

A nyertes Kötiviép'B tulajdonosai - a Céginfo.hu kapcsolati hálója alapján - az MNV Zrt., a DPA Holding Kft., az R+5 Kft, továbbá három magánszemély: Dávid Ildikó, Lukács Attila és Kocsis Mihály Antal.

HOZZÁSZÓLÁSOK