A VEKE színvallásra szólítja fel a MÁV-ot

Az egyesület emlékeztet, hogy a minisztérium július elején felszólította a MÁV vezetését, hogy két héten belül dolgozza ki a 40 milliárdos csomagot - azóta öt hét telt el és semmilyen érdemi lépés nem történt.
NAPI, 2009. augusztus 5. szerda, 11:45
Fotó:

A MÁV új elnökének két hetet adott a miniszter július 2-án, hogy dolgozza ki a 40 milliárdos MÁV csomagot - azóta öt hét telt el és semmilyen konkrét lépés nem történt - áll a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) közleményében.

A VEKE véleménye szerint, a halogatott színvallás jól mutatja, hogy a vállalás lehetetlen volt, nem lehet ilyen könnyedén 40 milliárd forintot elvenni a vasúttól. A közlemény emlékeztet: 2008 őszén a megszorítások tényét is tagadták, majd két héttel menetrendváltás előtt szembesültek az utasok a járatritkításokkal, melyekről bebizonyosodott, hogy semmilyen megtakarítást nem eredményeztek, kizárólag a hatékonyságon rontottak.

A VEKE június 26-án mutatta be országos menetrendi elképzelését, melyben apró részletekig kidolgozva, bemutatta a rendszer átalakítási lehetőségeit. Hatalmas tartalékokat talált az egyesület a MÁV működésében, de a minisztérium és a társaság reakciója elmaradt - áll a közleményben.

A VEKE felszólítja a minisztériumot és a MÁV vezetését: álljanak elő a konkrétumokkal, és azt javasolják, lássák be a kormányzati szereplők, hogy vállalásuk lehetetlen volt és kezdjenek el azon dolgozni, hogy a MÁV hatékony európai vasúttársaság legyen.

HOZZÁSZÓLÁSOK