Három évre szóló, 75 millió euró értékű stratégiai megállapodást írt alá a Waberer's International Zrt. és az AB Electrolux. A megállapodás értelmében az Electrolux legnagyobb közúti fuvarozó szolgáltatója továbbra is a Waberer's, amelynek flottája teljesíti az európai megbízások jelentős részét. A Waberer's kamionjai amellett, hogy a jászberényi és nyíregyházi Lehel Hűtőgépgyárban készült berendezéseket eljuttatják az Európai Uniós piacokra, teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is.

Ez immár a harmadik hosszú távú együttműködés a felek között, márpedig - derül ki Lajkó Ferenc, a Waberer's International Zrt. fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettesének kommentárjából - fuvarozási ágazatban egyáltalán nem jellemző több évre szóló együttműködés aláírása.

A Waberer's évi 25 ezer komplett rakományt szállít Európa hat piacára és szerelvényeik nagyságrendileg 30 millió kilométert tesznek meg az Electrolux áruival. A megállapodás értelmében a két fél negyedévente felülvizsgálja az áruforgalmat, a teljesített fuvarmegbízások folyamatait és közösen találnak megoldást a logisztikai költségeknek a legkorszerűbb logisztikai eljárásokkal való csökkentésére.