A Wizz Air még tárgyal a magyar kormánnyal

Várhatóan 2017 első felében indulnak a Wizz Air gépei Budapestről a nyugat-balkáni városokba, a start attól függ, hogy mikor sikerül aláríni a cég és a fejlesztési tárca közötti megállapodást - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. november 3. csütörtök, 09:05
Fotó: Napi.hu

A járatokat az ajánlattevőnek a szerződés aláírását követő 180 napon belül el kell indítania - közölte a lappal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A közszolgáltatási szerződés tartalmi elemeiről szóló, az ajánlattevővel folyamatban levő egyeztetések a végükhöz közelednek. A jogszabályok szerint a szerződést nyilvánosságra kell majd hozni.

Több korábbi Malév-desztináció máig nem érhető el átszállás nélkül a ferihegyi repülőtérről. A hiányzó útvonalak üzemeltetése az elmúlt évek tapasztalata szerint tisztán piaci alapon nem vonzó a légitársaságok számára, a közvetlen összeköttetés kizárólag állami hozzájárulással biztosítható.

A magyar állam a nyugat-balkáni célállomásoknál koncessziós beszerzési eljárás megindítása mellett döntött, határidőre csak a Wizz Air Hungary Kft. nyújtott be ajánlatot.

Az elszenvedett üzemeltetési veszteségek ellentételezésének maximális mértékét a felek a tárgyalások lezárásáig véglegesítik - közölte az NFM.

HOZZÁSZÓLÁSOK