Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénzintézet szerint a csalók a hamis weboldal létrehozásával a NetBANKár (internet banking) azonosítók megszerzésére törekszenek, hogy ily módon hozzáférhessenek az ügyfelek pénzügyi adataihoz, pénzéhez.

Figyelmeztetnek arra, hogy ha az ügyfelek a google.com segítségével próbálják elérni az MKB Bank oldalát, akkor a hamis weblap hirdetés formájában akár az első találatok között is megjelenhet.

A közlemény hangsúlyozza: az MKB NetBANKár használatához bevezetett, a tranzakciókhoz kötött kötelező SMS aláíró jelszó és az EV-SSL technológia a bank minden ügyfele számára kiemelt védelmet nyújt a csalárd pénzmozgással járó tranzakciók ellen.

Így védekezhet

Rámutatnak: a biztonság alapfeltétele, hogy a tranzakciót aláíró SMS-t, amelyet az ügyfelek saját mobiltelefonjaikra kapnak, semmilyen körülmények között ne adják meg adathalász oldalon.

Az MKB nyomatékosan kéri ügyfeleit arra is, hogy ne adják meg személyes azonosítójukat, jelszavukat, e-mail címüket a hamis oldalon. Amennyiben ez mégis előfordult, az érintettek haladéktalanul jelezzék azt az MKB Bank Contact Centerének.

Az MKB bank minden ügyfelének azt javasolja, hogy az mkbnetbankar.hu webcímen vagy az MKB honlapján a www.mkb.hu címen keresztül lépjenek be a NetBANKár oldalára.