Már csaknem 500 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe

Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online számlarendszerébe – közölte a Világgazdasággal az adóhatóság.
Szász Péter, 2020. június 19. péntek, 09:58
Fotó: Getty Images

Július 1-jéig azoknak a vállalkozásoknak kell regisztrálniuk valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát. Jövő januártól pedig már a magánszemélyeknek és a külföldieknek kiállított számlákról is kell adatot szolgáltatni - idézi az MTI a lapot.

Eddig valamivel több mint 26,8 ezren használják a NAV online számlázóját, és 300,7 ezer adózó küldött be az online rendszerbe számlaadat-szolgáltatást. Az adóhatóság ingyenesen használható, iOS és Android mobil operációs rendszereken is elérhető mobilapplikációját már csaknem ötezren töltötték le.

A Számlázz.hu online számlázóprogramját már 242 ezer vállalkozás használja, míg május elején 200 ezer volt a számuk - mondták el a cégnél a Világgazdaságnak. Június második hetében több mint 14 ezer vállalkozás regisztrált az online számlázóprogramjukra, az elmúlt napokban pedig meghaladta a háromezret a naponta csatlakozó cégek száma.

HOZZÁSZÓLÁSOK