Újabb magyar utazási iroda ment csődbe

Május 29-én befejezi tevékenységét az Aeolus Utazási Iroda. A magyar cégnek tartozása, további kötelezettsége nincs sem utasok, sem partnerirodák felé - írja a turizmus.com a cég Facebook-bejegyzése nyomán.
Szász Péter, 2020. május 26. kedd, 08:46
Fotó: Getty Images

A koronavírus-válság elérte az utolsó néhány évben kizárólag utazásközvetítéssel foglalkozó Aeolus Hungary utazási irodát - olvasható a szakportálon.

A cég anyavállalata, az  Aeolus s.r.o. már korábban  fizetésképtelenséget jelentett, de akkor a magyar cég még úgy vélte, hogy túlélhet. Most a Facebookon jelentették be, hogy befejezik működésüket.

Az utasok - akik még nem nyújtották be a kárbejelentést az Allianz Szlovákia Biztosítóhoz -, az Aeolus Utazási Iroda honlapján határozatlan ideig egy pontos, magyar nyelvű tájékoztatást kapnak arról, hogyan kell eljárni a kárbejelentéssel kapcsolatosan. Az is írják, hogy információik szerint az utasaik nagy többsége már elküldte a bejelentést, amiről visszaigazoló e-mailt is kaptak. Honlapjukon megtalálható egy szlovák információs telefonszám, melyen magyar nyelvű kolléga továbbra is rendelkezésre áll júniusban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK