Agglomerációs közlekedés - csúszik a határidő

Az átalakítás stratégiai pillérei adottak, a tárgyalások a megfelelő ütemben, biztatóan haladnak előre a fővárosi agglomerációs közlekedés állami átvételéről, csak a határidő csúszik - olvasható az NFM közleményében.
Napi.hu, 2016. február 17. szerda, 17:53
Fotó: Napi.hu

A felek határozott közös szándéka, hogy az átadási folyamat zökkenőmentesen menjen végbe - szögezi le a fejlesztési tárca. . Az utasok az átmeneti időszakban is a megszokott formában vehetik igénybe a szolgáltatásokat. A kormány célja az átvétellel az, hogy az elővárosi forgalom folyamatos és zavartalan biztosítása mellett fejlesztéseket valósítson meg az agglomerációs közlekedésben.

Az új működési modell a teljes körű feltételrendszer kidolgozása után, a tervek szerint 2016. július elsejével léphet életbe. Az agglomerációs közlekedési feladatokat addig változatlan szolgáltatással főváros látja el, a működési költségeket azonban visszamenőlegesen, már az idei év elejétől az állam fedezi.

Az átvétel az elsődleges elvárás szerint nem okozhat az utasok számára kedvezőtlen, többletterhet jelentő változást a menetrendben, a szolgáltatási színvonalban vagy a költségekben. Az állami szerepvállalás a HÉV infrastruktúra és járműpark uniós támogatással megvalósuló fejlesztését alapozhatja meg. Az agglomerációs közúti közösségi közlekedésben döntő részben már jelenleg is néhány éve beszerzett, korszerű, kényelmes buszok szolgálják ki az ingázókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK