Agyonreklámozott készítménnyel bukott a gyógyszergyár

A GVH vizsgálata szerint megtévesztő volt a Sanofi-Aventis Normaflore reklámja, ezért 2,5 milliós bírságot vetett ki a gyógyszergyártóra.
Napi.hu, 2013. október 15. kedd, 14:53
Fotó: Napi.hu

A Sanofi-Aventis Magyarország Zrt. (Sanofi) nem az engedélyezett alkalmazási eljárás alapján mutatta be a Normaflore készítményt - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A vállalkozás a 2012. június 1. és július 27. között a készítményt a nyomtatott sajtóban, a honlapján és egyéb online felületeken népszerűsítette. A hirdetésekben kiemelt üzenetként jelent meg, hogy a Normaflore kapszula a hasmenés okát is megszünteti, valamint segíti a vitaminhiány megszűnését, különböző vitaminokkal tölti fel a szervezetet és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz

A GVH megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetésekben a gyógyszert nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be, mivel az alkalmazási előírás nem tartalmaz arra vonatkozó terápiás javallatot, hogy a kapszula megszünteti a hasmenés okát és a vitaminellátással kapcsolatban csak azt tartalmazza, hogy különösen B-vitamin termelésére képes - áll a GVH közleményében. A Normaflore készítmény a Bacillus spóra mellett segédanyagokat is tartalmaz, így valótlan információ jelent meg a termék összetételével kapcsolatban is.

A vállalkozás a fenti tájékoztatásaival megtévesztésre alkalmas kereskedelmi gyakorlatot tanúsított és nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be a Normaflore kemény kapszulát, ezért 2,5 millió forint bírságot szabott ki a hivatal - zárul a versenyhatóság közleménye.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MongolZ, 2013.10.16 09:17

Váó. 2.5 millió forint. EZ IGEN!!!! Idióták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html