BUX
40021

Akár húsz százalék kedvezményt is elérhetünk

Ugrásszerűen megnőtt az online megkötött utasbiztosítások száma az idén, amelynek csak az egyik oka, hogy jelentős kedvezményeket érhetünk el így. A vásárlók ugyanakkor az egyszerűség, a gyorsaság és kényelem miatt választják az online kötési lehetőségeket.

-x-, 2010. július 30. péntek, 09:30

A szabadságolások és a nyaralások megkezdődtek, így az utasbiztosítások is egyre aktuálisabbá váltak. "Tapasztalataink azt mutatják, hogy az utazások megszervezésének egyik fő eszköze az internet: az ügyfelek leginkább itt keresnek információt és jelentős részük itt foglalja le szállását, utazását" - állítja Dunai Zsolt, az AllianzDirect vezetője.

Ezzel párhuzamosan az online megkötött utasbiztosítások száma is évről évre növekszik, a http://www.allianzdirect.hu/ oldalon megkötött biztosítások száma a tavalyi 2009. május, júniusi időszakban regisztrált 700 szerződéskötés több mint duplájára emelkedett 2010 ugyanezen hónapjaira vetítve. Az online köthető biztosítások térhódításának oka, hogy egyszerűen, 100 százalékosan online módon, gyorsan néhány perc alatt, akár az utazás napján is megköthető.Túl azon, hogy nem szükséges regisztrálni, nem kell faxolni, az ügyfél fizethet bankkártyával és az utazási kötvényt azonnal e-mailen keresztül megkapja. "Az Allianz évről évre csökkenti az interneten kötött utasbiztosítás díját, tavaly 10 százalékkal, idén pedig már 20 százalékkal kevesebbet kell fizetni a biztonságunkért, ami az idei évben még tovább növelheti az online kötések arányát a szegmensben." - teszi hozzá Dunai Zsolt.

Az utazási szezon beindulásával, a megfelelő biztosítás megkötésén túl érdemes pár fontos dologgal tisztában lenni. Sokan extrém sportokat űznek a nyár beköszöntével, például jetski, rafting, bungee jumping, búvárkodás. Ez esetben a "hagyományos" biztosítási védelmen túl érdemes a legnépszerűbb extrém sportok gyakorlása során elszenvedett balesetekre is biztosítást kötni, az Allianznál az Extrém Sportok biztosítási csomag három szintje áll az érdeklődők rendelkezésére.Bár a biztosítással sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát az utazó, a legfőbb cél, hogy az utazás élmény legyen az egész családnak, ezért érdemes saját és útitársaink egészségére is odafigyelni.(X)