Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Telekom Nyrt. 2015. december 16-án jelentette be, hogy felbontja szponzori szerződését Kovács Ákos énekessel, az Echo TV-nek adott interjúja miatt. A december 13-i műsorban az előadó egyebek mellett azt mondta, hogy "a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak". Arra a kérdésre, hogy mi a dolguk, kifejtette: "a női princípiumot beteljesíteni (...) valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni".

A mostani interjúban úgy fogalmazott: "nyilvánvaló, hogy egy ilyen volumenű, alapvetően politikai célzatú támadástól senki sem lehet felhőtlenül boldog. Korábban már átéltem hasonlót, az kissé szervezetlenebb és durvább volt, amikor 2002-ben lenáciztak - természetesen ugyanazok, mint most, ugyanazon aljas indokból. (...) Pedig aki veszi a fáradságot és végignézi a 47 perces interjút, annak számára világos, hogy a kiragadott és sokat idézett mondat csupán annyit jelent, hogy szerintem rossz, ha a munkaerőpiacon a nők versenyezni kényszerülnek a férfiakkal: a legkiválóbb sportolónők se férfiak ellen küzdenek a versenyeken." A puszta tény, hogy ezután a volt támogatóm rendezni kívánta velem a viszonyt, számomra felér egy bocsánatkéréssel - fogalmazott Kovács.

Tavaly 170 ezer embernek zenélt a turnéja során, aztán decemberben kétszer is megtelt az Aréna a lemezbemutató koncertre. A Még egyszer című album pedig dupla platina lett.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország egyik legsikeresebb előadóművészeként meg tudna élni a digitális zeneeladásból, Kovács egyértelmű nemmel felelt. Szavai szerint ez a műfaj korábban két lábon állt, az egyik a hangfelvétel-kiadás volt, a másik a koncertezés. Az előbbi lényegében megszűnt, az online eladás csak töredéke a korábbi lemezforgalomnak. Legtöbb pályatársához hasonlóan ő is a koncertezésből tartja fenn a produkcióit.

Jelenleg 2018-ig vannak konkrét tervei. Idén a turné és az év végi nagykoncert ad elfoglaltságot, jövőre pedig csendesebb időszakot tervez koncertek nélkül - derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjúból.