A Heineken Hungária Zrt. a jövő év januárjától teljesen megszünteti a sörgyártást martfűi gyárában. A kialakult helyzet kezelésére, a város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében kezdeményezik az aláírásgyűjtést, amelyről egyhangúlag döntött az önkormányzat képviselőtestületének legutóbbi ülésén - írja a szoljon.hu.

A Heineken Hungária eddig évi 87 millió forint iparűzési adót fizetett a városnak. Ezek után, ha a cég a jelenlegi terveit megvalósítja, a város bevétele közel negyedére csökken, így a település működőképessége is veszélybe kerülhet - írja előterjesztésében Papp Antal Martfű polgármestere.

A városvezető a képviselőtestületi ülésen három lehetséges megoldást vázolt fel: a cég folytatja tovább itt a termelést, az állam átveszi a martfűi sörgyárat vagy támogatást kap az önkormányzat ipari park létrehozására irányuló pályázata - olvasható a város honlapján. Ha az utóbbi valósulna meg, az új befektetőket, jelentős iparűzési adó bevételt és számos új munkahely létrehozását jelentené, és a város korábbi gazdasági helyzetének megőrzésével járna - írják. A város a kormányfőnek írt levélben kér segítséget.