Aldi, Lidl, Penny: új helyen folytatódik a harc

Új üzletetet nyitott az Aldi, ezúttal Nyíregyházán, pár percre a két konkurens diszkontlánc, a Lidl és a Penny boltjától.
Csernátony Csaba, 2019. december 21. szombat, 12:06
Fotó: Getty Images

A héten megnyitotta száznegyvennegyeik magyarországi üzletét az Aldi. Az új bolt Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond úton található.

Ahogy arra az országban számos helyen van példa, ezúttal is olyan helyet választott az Aldi, ahol a közelben már ott vannak a rivális diszkontláncok. A Penny Market üzlete az új Alditól autóval 1-3 percre, a Lidl ottani boltja pedig 3-5 percre található.

A három diszkontcég közül a Penny Marketnek több mint 200 boltja van országszerte, a Lidl hálózata pedig több mint 180 üzletből áll. Az Aldi sem áll meg a mostani 144-nél, Bernhard Haider, az Aldi Magyarország vezetője a Napi.hu-nak pár napja adott interjúban elmondta: "Továbbra is keressük azokat a lehetőségeket, amelyek megfelelnek a jogszabályi előírásoknak és egy legalább 15-20 ezres lakosságú vonzáskörzettel rendelkeznek." A cégvezető szerint, hosszú távon a cél egy, a jelenleginél másfélszer nagyobb magyarországi bolthálózat kiépítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.01.17 10:07

Nincs ezzel baj. Igy a piac illetve a vásárló dönti el a forint szavazatával, hogy hol is akarja az elkölteni. Ez csak erősítheti a versenyt.
A németeknél is sok helyen ez van. Közel egymáshoz a hasonló profilú cégek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.12.21 14:09

Azongya az Illés zenekar, hogy Lidl Richard énekel, Lidl Richard énekel....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html