Feljelentették az Aldit a GVH-nál (Az Aldi reakciójával frissítve)

Feljelentette a Gazdasági Versenyhivatalnál az Aldi Magyarországot az Országos Magyar Méhészeti Egyesület egy szokatlanul nagy árengedménnyel reklámozott virágméz miatt, amelyet ráadásul nem is lehetett kapni az üzletekben - írja a 24.hu.
Szász Péter, 2019. november 13. szerda, 16:08
Fotó: Shutterstock

Az akciót hirdető óriásplakátokon kilónként 544 forintos árat ígért az Aldi. A méhészek szerint viszont ekkora árengedmény esetében nagyon nehezen képzelhető el, hogy betartottak minden jogszabályt - olvasható a portálon.

Az egyesület tagjai szerdán kilenc Aldi-üzletet jártak végig Budapesten és környékén, és az előzetes információkhoz hasonlóan most is azt tapasztalták, hogy egyetlen üzletben sem volt az akciós mézből.

A törvény tiltja az úgynevezett "csalogató reklámot", amikor úgy hirdetnek meg nagy kedvezményt, hogy nincs elegendő készlet a generált forgalom kielégítésére.

Cikkünk megjelenését követően az Aldi reagált a hírre. Az üzletlánc lapunkkal közölte, hogy

a 24.hu helytelenül vette át ezt a témát: az Aldi nem 544 forintos kilónkénti árat, hanem 544 forintos kilónkénti kedvezményt hirdetett meg. A 900 grammos üveg eredeti ára 1589 forint volt, ezt hirdette meg a vállalat 30 százalék kedvezménnyel, 1099 forintért, így a kilogrammra vetített kedvezmény volt 544 forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Arnika, 2019.11.13 18:49

A szalmonellás mandula nagyobb probléma mint a nem létező méz. Méhész kollégák azért sem tett a felelős állami szerv feljelentést szankciót, csak levetett a polcról. Szerintetek mi fog történni azzal ami nincs is? Itt nem veszéylezetei semmi a az egészséget minek a hőzöngés? És legyetek már őszinték, az ide méztermés milyen minőségű, mivel a külföldi piacra nem kell a tiétek nyugodtan adhatjátok olcsóbban és ugye nem árt az egészségnek az amit tőletek.
vennénk meg? Ez talán fontosabb mint a feljelentésetek. Ja és értő olvasás sem árt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html