Fordulat jön az Aldi termékeinél - döntöttek a vásárlók

Nemrég a vásárlók a közösségi médián keresztül dönthették el, hogy fedéllel, vagy fedél nélkül árulják-e a továbbiakban az Aldi sajátmárkás tejtermékeit. A szavazás során a fedelek elhagyása mellett döntöttek, amely éves szinten körülbelül 19 tonnányi műanyag hulladék csökkenést jelenti majd - vette észre a nosalty.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. április 16. kedd, 11:58
Fotó: AFP

Márciusban jelentették be, hogy az Aldi drasztikusan csökkenti a műanyag csomagolóanyagok felhasználását üzleteiben.

Ennek folyományaként egy szavazást indítottak április másodikán a bolt Facebook-oldalán, arra kérve a vásárlókat, hogy döntsenek: fedéllel, vagy fedél nélkül akarják-e ezentúl megvásárolni a bolt saját márkás termékeit. Több mint 3600-an adták le a voksukat.

A vásárlók döntése alapján hamarosan a magyar Aldi minden saját márkás tejtermékről lekerül a műanyag fedél. Az áruházláncnál azt írják, hogy az átállás egy hosszabb folyamat lesz - idézi a portál.A kommentelők örültek az áruház lépésének. Volt, aki további ötleteket is adott a műanyaghasználat csökkentésére. Sokan látnák például a nejlonzacskókat a bolton kívül vagy örülnének visszaváltható üveges tejnek.

A műanyagok felhasználását csökkentő stratégia részeként az Aldi Magyarországon még 2019-ben kivezet a kínálatából számos, egyszer használatos műanyag terméket, többek között a műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat és szívószálakat, továbbá tervezi a műanyag fültisztító-pálcika esetében a műanyag helyettesítését alternatív anyaggal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.16 12:28

Ha el lehet hagyni, akkor eddig miért tették rá?
És ezt miért kellett megszavaztatni? Azon kívül, hogy marketing.
Legközelebb legyen előválasztás arról, hogy szavazzunk-e ilyenről, akkor mégtöbbet lehet írni a cégről.
Tényleg a leghitványabb szakma a marketinges.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html