Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új 3500 négyzetméteres gyártócsarnok átadása után három éven belül egy további, kétezer négyzetméteres csarnokot szeretnének építeni, egymilliárd forintos ráfordítással - közölte Kovács Tibor, a Sinbon Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Az üzemben jelenleg 200 ember dolgozik, a létszámot az első ütemben 150 munkatárssal bővítik.

A cég három éve szerzett többségi részesdést a távközlési kábeleket gyártó, tatabányai Elcotronic társaságban, majd a portfóliót az orvosi műszerekben, a szélerőműveknél és az elektromos autóknál használt kábelekkel bővítették. A tajvani vállalatnak ez az első európai termelőüzeme, legfontosabb célországai: Anglia, Németország és Svájc.

Joseph Wang, a vállalatcsoport elnöke a gyáravatón felidézte, hogy 30 évvel ezelőtt 10 emberrel indult a Sinbon, mára több mint 5000 munkavállalót foglalkoztatnak világszerte.

Az egészségügy, az autó- és repülőgépipar, a megújuló energia, ipari és kommunikációs területeken gyártanak adatátviteli kábeleket. Magyarország mellett jelen vannak Tajvanon, Kínában, az Egyesült Államokban, Japánban, Németországban és az Egyesült Királyságban.

A magyarországi gyár árbevétele a 2015-ös 1,1 milliárd forintról 2018-ban várhatóan eléri a 3,8 milliárd forintot. A hosszú távú tervek között szerepel az árbevétel 16 milliárd forintra való növelése, ezzel a magyarországi gyár a Sinbon csoport 139 milliárd forintos árbevételének hozzávetőlegesen 10 százalékát biztosítaná. (A Ford is Magyarországon fejleszt - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Shutterstock.