BUX
39138

Áll a bál az állami mobilcégnél

Februárban tárgyalja a Kúria az állami mobilcég elleni beadványt. Távozott az MPVI Mobil elnöke és vezérigazgatója is - értesült lapunk.

Diószegi József, 2013. január 9. szerda, 09:18

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Február végén tárgyalja a Kúria a negyedik mobiltelefon-társasággal kapcsolatos beadványt − tudta meg a Napi Gazdaság. Elképzelhető, hogy a Kúria majdani jogerős ítélete helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék határozatát, vagyis sem a negyedik szereplő, az állami MPVI Mobil Zrt., sem a jelenleg piacon levők nem kapják meg a frekvenciát. A jogi eljárás végére egy ideig még várni kell, s kérdés, hogy addig mi legyen az MPVI Mobil Zrt.-vel.

Feltehetően ez is szóba került a társaság novemberi és decemberi közgyűlésén, emellett minden bizonnyal ott született döntés arról, hogy lemondanak a cég vezetői. Információink szerint távozott az MPVI Mobil elnöke, Kalmár István és a társaság vezérigazgatója, Schmidt Pál is. A mobiltelefon-társaságnál sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták értesülésünket. Kalmár és Schmidt bábáskodott az új mobiltelefon-társaság megalakulásánál, ezért szakértők elképzelhetőnek tartják, hogy távozásuknak üzenetértéke lehet − vagy teljesen új szereplők kellenek egy új koncepció megvalósításához vagy ezzel a lépésükkel azt akarták jelezni a szakemberek, hogy a cég gyakorlatilag megszüntette tevékenységét.