Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új, kizárólagos állami tulajdonban lévő cég feladata lesz az aktív- és ökoturizmussal összefüggő tevékenységek, programok koordinálása, népszerűsítése, a létesítmények működésének szakmai értékelése, az aktív- és ökoturizmussal összefüggő fejlesztések, beruházások összehangolása, illetve lebonyolítása. A határozat kiemeli a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-felújítási Programot, valamint a Nyaraló- és kishajózás-fejlesztési Programot.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. a megalakítására kapott 3 millió forintot. Ezen túlmenően az  első ütemben 196 millió, míg a második ütemben 785 millió forinthoz jut.

A hatósági ügyintézés szempontjából nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a kormány a magyarországi nyaralóhajózás pilot programját. A programra 4,6 milliárd forintot szánnak, amelyből 20 hajót vásárolnak. A december 20-i Magyar Közlöny pedig az idei költségvetésből 3 milliárd, míg a jövő éviből 1 milliárd forintot irányzott elő a nyaralóhajózáshoz kapcsolódó kikötőfejlesztésre. Az idei hajózási kiállításon már látható volt az első lakóhajó.