Újabb pozíciót kapott állami vállalatnál Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőkének jogi végzettségű felesége, Kocsisné Márkus Szilvia - vette észre a HVG.

Október elején kinevezték a dél-budai szuperkórház megvalósítására létrehozott cég igazgatóságába, majd október végén felügyelőbizottsági (fb) tag lett a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft.-nél. Az utóbbi projektcég a II. kerület, Margit körúti egykori ipari minisztérium és Ganz gyár területén parkot és mélygarázst építtet. A cégben már most 18 milliárd forint vagyon van - jegyzi meg a hetilap cikkében. A fb-tagság bruttó javadalmazása 37 500 forint - közölte a Fidesz-frakció a Napi.hu-val.

Kocsisnénak nincsenek céges érdekeltségei, csak egy kis családi vállalkozásban résztulajdonos, amely évek óta veszteséges és eladósodott - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A Széllkapu-beruházás csúszásban van a korábban tervezethez képest, a kivitelezés 2017 óta tart, és 2018 vége helyett 2019. második felére készülhet el. A kivitelező az Orbán-kormány egyik kedvelt építőipari cége, a budai Várban és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek is építő Paár Attila West Hungária Bau Kft.-je, valamint a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. (E társaság tulajdonosa Szabó Zoltán, aki a Magyar Narancs korábbi híre szerint a helyi fideszes országgyűlési képviselő és nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály egyetemi kollégiumi szobatársa volt.)

Az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszánál, a XI. kerületi Dobogó városrészben tervezett új szuperkórház építésére 2019. október 12-én jegyezték be a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt.-t, ennek háromtagú igazgatóságába került be Kocsiné Márkus Szilvia. (Az állami társaság létrehozásáról és részére 720 millió forint vagyon átadásáról a kormány tavaly tavasszal határozott.) A kórház közművesítetlen telkeiért 4,4 milliárd forintot fizetett az állam, az egyik eladó László Tamás békemenetes vállalkozó, egykori kőbányai fideszes önkormányzati képviselő volt - értesült korábban az RTL Híradó.) A tervezésre 2,2 milliárd forintot különítettek el, a teljes beruházás jóval meghaladja majd a 100 milliárd forintot.