Vannak, akik a másfél milliónál több támogatást kaphatnak e-autóra

A kormány azt tervezi, hogy átalakítja az elektromos autók vásárlására nyújtott támogatás rendszerét - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádióban.
Domokos Erika, 2019. július 11. csütörtök, 06:40
Fotó: Buksza

Az elektromos autónként mindenkinek járó 1,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatási rendszert szeretnénk átgondolni, áthangolni úgy, hogy bizonyos szakmacsoportok, rászorultsági alapon kaphassanak támogatást új elektromos autó vásárlása során - jelezte az InfoRádió Aréna műsorában Palkovics László. Az interjút a hvg.hu szemlézte.

A tervezett új támogatási rendszerben másfél milliónál nagyobb támogatást adnának bizonyos szakmák képviselőinek azért, hogy segítsék az elektromos autók terjedését. A miniszter szerint például a taxisok és a Magyar Posta jó célcsoport lehet a módosított támogatási rendszer során, hiszen a posta üzemelteti ma Magyarországon a legnagyobb gépkocsi flottát és az lenne a cél, hogy "a városon belüli szállítóeszközeik ne terheljék már a környezetet".

A napokban bejelentett elektromos buszstratégia kapcsán Palkovics hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy 3 éven belül a 25 ezer főnél nagyobb magyar városokban csak elektromos buszok működjenek, és 10 év alatt 7500 buszt szeretnének lecserélni országszerte, amelyre a gyártás oldaláról abszolút meg van a kapacitás a magyarországi (külföldi és hazai) gyártók részéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.07.11 09:29

"...a városon belüli szállítóeszközeik ne terheljék már a környezetet..." azt terheljék azok, akik az akkumlátorokat előállítják, feldolgozzák, ill. az elektromos energiát előállítják. Hahaha, nincs ingyen ebéd.

Elektromos busz: egy város vett egyet nagy büszkén. Arról persze hallgattak, hogy a buszba be kellett szerelni egy dizel motort, ami a klímát ill. a fűtést működtette, különben a busz csak pár percet tudott volna működni. hahaha. Adtak a szarnak egy pofont. Jó nagy a sötétség a fejekben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html