A soproni sörgyár modernizációja tovább folytatódik: hatékonysága és a gyártási minősége tovább javul, miközben az ökológiai lábnyoma és vízfelhasználása csökken a kormány támogatásával megvalósuló innovatív beruházások eredményeképp. Az erről szóló okiratot Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter nyújtotta át a vállalatnak - írja a cég közleményében.

A munkavállalók modernebb, környezetkímélőbb berendezéseken dolgozhatnak.

A sörgyártás energiahatékonyságát javító hűtőgépházi és energiaüzemi fejlesztések, új termékek gyártásához szükséges sörtartály és maláta siló, valamint a kapacitást és munkabiztonságot növelő nagyteljesítményű malátaszállító rendszer beszerzése is lehetővé válik a Heineken új beruházásainak keretében.

A magas termékminőség szavatolására in-line mérőrendszereket építenek be és modernizálják a vízkezelő és -tisztító, valamint a csírátlanító berendezéseket. Ezek tovább javítják az élelmiszerbiztonságot, ahogy az az új laboreszközök beszerzése is ezt a célt szolgálja. A soproni sörgyárban megvalósuló fejlesztések forrása részben az a 270 millió forintos (800 000 euró) támogatás, amelyet a magyar kormány nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosít a Heinekennek.

"A koronavírus az emberek egészsége mellett a munkahelyeiket is veszélybe sodorta. Tavaly egy stratégiai döntést hoztunk: a munkanélküliség ellen a beruházások támogatásával küzdünk és olyan vállalkozásokat támogatunk, amelyek így összesen 1676 milliárd forint értékű beruházást hajtottak végre. Óriási győzelemként könyveljük el, hogy a 125 éves Soproni Sörgyár tulajdonosa, a Heineken Hungária úgy döntött, hogy megvédi 465 munkatársának munkahelyét és a válságot kihasználva fejleszt és javítja a versenyképességét. Az 540 milliós beruházás felét, 270 millió forintot a magyar kormány örömmel bocsátja a Heineken rendelkezésére. Annál is inkább, mert a Heineken Hungária 85 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik. Magyarország tizedik legnagyobb külkereskedelmi partnere Hollandia, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ezt a támogatást egy holland vállalat valósítja meg" - mondta a támogatásról szóló okirat átadásakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.