Állami megrendelést kapott a veronai tragédiában érintett cég

Máig nem tisztázódott, ki a felelős a tizenhét halálos áldozatot követelő veronai buszbalesetért. Az viszont bizonyos, hogy a diákokat fuvarozó cég nyert a Honvédelmi Minisztérium közbeszerzési pályázatán - írj a Bors.
Szász Péter, 2017. július 3. hétfő, 07:58
Fotó: MTI Fotó

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának pályázatán 54,4 milliót nyert a tragédiában érintett busztársaság, a Pizolit Kft. Mindez a később megjelenő és a nyertes közbeszerzéseket taglaló értesítőből derült ki.

A Czakó Tibor által vezetett busztársaság feladata úgynevezett különcélú autóbuszjáratok biztosítása a hét minden munkanapján Orosháza és Hódmezővásárhely között. A pályázatot tavaly november elejéig lehetett beadni, azaz a balesetet megelőzően kerített rá sort a kft. A szerződésük idén január 31-én lépett életbe.

A lap által megszólaltatott egyik szülő szerint felháborító, hogy az állam nem bontott szerződést a céggel.

A január 20-án a főleg budapesti középiskolásokat szállító autóbusz az A4-es autósztráda szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, kigyulladt és felrobbant. A tragédiában tizenheten életüket vesztették, a tizennyolcadik áldozat Budapesten halt bele a sérüléseibe.

HOZZÁSZÓLÁSOK