Állami mentőövet dobhatnak a pórul járt CBA-dolgozóknak

Az NGM egyeztet a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyében, és kész támogatást nyújtani a munkavállalóknak - adta hírül a hivatal.
Napi.hu, 2016. szeptember 15. csütörtök, 12:51
Fotó: Napi.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt figyelemmel kíséri a Palóc Nagykereskedelmi Kft. körül kialakult helyzetet, különös tekintettel a munkavállalók sorsára és az elmaradt bérek kifizetésére. A tárca bízik benne, hogy a helyzet mielőbb rendeződik és elbocsátásokra nem kerül sor, illetve a munkabér-fizetési problémák is megoldódnak.

Amennyiben a cégnél átmeneti likviditási problémák merülnek fel, az NGM kész munkahelymegőrző támogatást is biztosítani a vállalkozásnak. A járási hivatalok foglalkoztatási osztályai ugyanakkor felkészültek az esetleges elbocsátásokra, és szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással mindent megtesznek az érintettek újbóli alkalmazása érdekében.

Jelenleg a kiskereskedelmi szektorban országszerte munkaerőhiány van és az érintett hat megyében több mint 1200 álláshely áll rendelkezésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK