Állami támogatást kapott az államtitkár cége

L. Simon László államtitkár mezőgazdasági vállalkozása több mint 63 millió forint állami támogatást kapott az elmúlt négy évben - tudta meg a Blikk.
Napi.hu, 2014. december 13. szombat, 09:22
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt négy évben az L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár többségi tulajdonában lévő Simon és Simon Kft. több mint 63 millió forint állami támogatást kapott, elsősorban a cég által megművelt földterületekre - írja a Blikk. 2009-ben 2,8 millió forint állami támogatást kapott, 2010-ben 6 milliót, 2011-ben pedig beindult a támogatási dömping: 21 millióval segítették a kft.-jét, 2012-ben 16 millióval, tavaly újabb 18 millióval, s ez év vé­géig összességében meghaladta a 63 millió forintot az átutalt állami segítség. Az idén ötmillió forintot nyert el csak gépvásárlásra - összesítette adatait a lap.

A politikus azt állítja, a támogatások mértékének nincs köze ahhoz, hogy parlamenti képviselő lett. "L. Simon Lászlónak 57,7 százalékos többségi tulajdona van a Simon és Simon Kft.-ben, amely immár két évtizede gazdálkodik. A társaság jelenleg 70 hektárnyi szőlőt és gyümölcsöst művel. Az államtitkár édesapja 2009-ben bekövetkezett váratlan halála óta irányítja a termelést, s mindezt természetesen a szabad idejében - közölte a lappal a politikus kabinetje. - A támogatások mértéke és L. Simon László 2010-es parlamenti képviselővé választása között semmiféle összefüggés nincsen. Az államtitkár cége L. Simon László parlamentbe kerülése előtt is részesült ilyen támogatásban, amelynek aránya 2010-et követően sem változott - írtál válaszukban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2014.12.13 17:59

Állami támogatást kapott az államtitkár cége
-Jó hír!!!Miért ki más érdemelte volna meg???Csak nem te???Ne röhögtess már!!!!Ez így jó ahogy van!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2014.12.13 14:23

Tállai és L. Simon valószínűleg egy alomból való. Ritka két jelenség még a magyar politikában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html