Az állam kisebbségi részvényesi jogait gyakorló NGM stabil és megbízható partnerként tekint a Gránit Bankra, ezért szerepet vállalt a pénzintézet tőkeemelésében. A Magyar Állam 2013 közepén szerzett 49 százalékos részesedést a Gránit Bankban. A Bank univerzális pénzintézetként működik, növekedése a vártnál is gyorsabb. A hitelintézet mára a hazai bankpiac stabil, nyereséget termelő, középbanki szereplője lett- olvasható a NGM mai közleményében.

A Gránit Bank tevékenysége illeszkedik a kormány növekedésösztönző gazdaságpolitikájába, hiszen az indulás óta mérlegfőösszegét közel húszszorosára növelte, kiváló minőségű hitelportfóliót épített fel, aminek több mint 90 százaléka kis- és középvállalati hitel.

A bank további fejlődésének finanszírozására 3,1 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre 2015. december 30-án, amiből a Magyar Állam 1,7 milliárd forint, a Pannónia Nyugdíjpénztár 1,4 milliárd forint befektetést vállalt. Az állam tulajdonrésze a tőkeemelés után 49,97 százalék, a részvénycsomagot pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is sikeres befektetésnek tekintjük.