Államosították az IdomSoftot is

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) 1,3 milliárd forintért megvásárolta a közigazgatási informatikai rendszereket szállító céget.
NAPI, 2013. március 1. péntek, 10:32
Fotó: Napi.hu

A kormány 2012. november 6-án hozott határozatot arról, hogy megvizsgálják az IdomSoft Zrt. közvetett állami tulajdonba vételének lehetőségét annak érdekében, hogy egyes, az állam működése szempontjából kiemelt fontosságú informatikai
rendszerek működtetése, illetve folyamatos fejlesztése a jelenleginél költséghatékonyabb, ugyanakkor magasabb biztonsági szintű legyen - közölte a NISZ Zrt., amely a friss bejelentés szerint fel is vásárolta a társaságot. A cégvásárlást szabályozó részvény-adásvételi szerződést 2012. december 21-én írták alá, a versenyhivatal január 13-án hagyta jóvá a tranzakciót, a pénzügyi zárás pedig február 28-án történt meg.

Az IdomSoft Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjáért a NISZ Zrt. 1,32 milliárd forintot fizetett.

Az e-útdíjban is szerepet kap a NISZ
Amint arról korábban beszámoltunk, egy nemrégiben született kormánydöntés értelmében az e-útdíj-rendszert egy sajátos közbeszerzési eljárás, a különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzésekre használható "minősített beszerzési eljárás" keretében szerzi be az állam. Új szereplőként, "integrátorként" bevonják a NISZ-t (volt Kopint-Datorg) a lebonyolításba; feladata lesz a beszerzést megelőzően az útdíjrendszer összeállítása, a minőségbiztosítás, a műszaki mérnöki feladatok ellátása és egyéb, a beszerzéshez kapcsolódó feladatok ellátása. A NISZ együttműködési megállapodást köt majd az állami autópályakezelővel.

Az IdomSoft tevékenységének döntő részét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) számára nyújtott informatikai szolgáltatások jelentik. Az cég az elmúlt közel másfél évtizedben több mint ötven - a közigazgatás alapműködését meghatározó, az állampolgároknak is szolgáltatásokat nyújtó - informatikai rendszert fejlesztett.

Az Atlatszo.hu cikke korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az IdomSoft fő megrendelőjének számító KEKKH elnöke az a Vetési István, aki az IdomSoftot átvilágító, majd megvásárló NISZ felügyelő bizottságának tagja is, illetve közvetett üzleti kapcsolatban van az IdomSoft tulajdonosával, Vertán Györggyel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homer11, 2013.03.03 10:30

@elmufioka: még a szarházi hantaboy is ezt mondta, pedig ő a szekta főszektása: "A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban... merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak..."

úgy néz ki a szektás gyülekezetnek ultra rövid távú a memóriája. vagy csak köpönyegforgató szarháziak csürhéje...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2013.03.03 07:24

@elmufioka: Ha már 56 szóba jött.....
Én azt mondom,jó és igaz célokért indult,de ....de voltak akik jól elbújtak ezen célok mögé,más szándékkal.És a vége felé a hatalom átcsúszott ezen emberek,szervezetek kezében.Ki a felelős,milyen ember az aki nagyon fiatal tizennégy-tizenhat éves gyerekek kezébe fegyvert ad???
Nem,nem volt tökéletes az 56 előtti rendszer,messze nem.Az utánna jövő Kádár rendszer se volt az,bár ezt soha nem is állította magáról.És a mostani????Kérem,gondolkozzatok el ezen ...
Ma az emberek újra félnek.Félnek a munkanélküliségtől,a kilátástalan,céltalan élettől.és ...és újra félnek a másiktól.Nőtt az emberek kiszolgáltatottsága,és ebben elgyávult nemzetünk.
A költő megmondta,"gyáva népnek,nincs hazája."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

elmufioka, 2013.03.03 01:43

@szkiita:
Ez már aztán mindennek a teteje!
Melyik agyhúgykövestől hallottad te azt, hogy '56-ban valami ilyesmiért harcoltak? A műegyetemi diákság és a magyar nemzet nevében kikérem magunknak, hogy bármi hasonlót feltételezz! Szó nem volt ott rendszerváltásról. A szovjetekből, a kifelé tömött, vissza szocskával teli vagonokból, az erőszakkal hatalmon tartott megalomán királyunk játszmáiból lett elegünk.
Senki nem beszélt semmiféle kapitalizmusról. Senki nem beszélt a szocializmus megdöntéséről. Bármi ilyen kérdés még odébb lett volna. Csak a letaszítástól félő pártpropaganda beszélt ellenforradalomról, reakciós mozgalomról.
Ez a perverz tagadó önkényuralom, ami most épül, az egykulcsos adójával és kétes állami megrendeléseivel leginkább egy újabb szégyenletes bitorlója az 1956-os forradalom eszméinek. A fideszt és téged pedig a kivégzett fiatalok haragja utol fog érni ezért az árulásért, hogy mocskos szátokra mertétek venni őket. LÁTUNK TITEKET, NEM BÚJHATTOK EL, RETTEGJETEK FÉRGEK!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2013.03.02 07:41

@Zodiakus: hantaboy kimenti az adófizetők pénzét haveri magánzsebekbe, és úgy államosít. ez a cég is pár év múlva eltűnik az állami süllyesztőben, csak addig kitömnek még pár haveri zsebet rajta keresztül, végül is eleve ezért kellett megvenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2013.03.02 07:37

@szkiita: korábban se működött jól a komcsi rendszer, az orbán által megálmodott kommunizmus mitől lenne életképes? lenin és rákosi is még a tündöklést hirdette, de idővel kiderült, hogy van egy "kis" hiba az elképzelésükben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html