Állást keres? Az Ikea 300 embert keres

Háromszáz új dolgozót vesz fel az Ikea a jövő tavasszal megnyíló új soroksári áruházába, a munkaerő toborzása október óta tart - mondta Szabó Ágnes áruházvezető az épülő áruház bemutatóján.
MTI, 2016. december 7. szerda, 14:38
Fotó: Napi.hu

A mintegy 16,8 milliárd forintos beruházással megépülő áruház az Ikea harmadik üzlete lesz Magyarországon, és ez lesz az ország legnagyobb áruháza. Az épület szerkezete elkészült, a belső gépészeti munkák folynak. Az áruház belső kialakítása, és a termékek elhelyezése év elején indulhat.

A dolgozók nagyjából ötven százalékát már felvették, eladási területekre, logisztikai és éttermi egységekbe keresnek még munkaerőt. A toborzási tapasztalatokról azt mondta, hogy kilencszáz jelentkező volt az első körben, az áruház jövő tavaszi megnyitására biztosan sikerül feltölteni a létszámot - mondta Szabó Ágnes.

Az internetes értékesítés tesztelése a régióban folyamatban van, Magyarországon várhatóan 2017-ben elindulhat - mondta Varga-Nagy Eszter, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

A soroksági Ikea mintegy 35 ezer négyzetméteres lesz, 1200 férőhelyes parkolóval, ahol elektromosautó-töltőket is elhelyeznek. Lesz kültéri játszóház is, amit a soroksári óvodások terveinek felhasználásával építenek fel.

Az Ikea a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 330 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel.

A cég magyarországi cégének árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2015. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14 százalékkal, 47 milliárd forintra nőtt. Az adózott eredmény 2,477 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 1,628 milliárd forintról.

HOZZÁSZÓLÁSOK