Megkezdődött a toborzás az Apollo Tyresnél, első körben 100, majd az év második felében 150 technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó a Gyöngyöshalász közelében épülő európai zöldmezős gyárába - közölte a társaság. Bár a gyártás kezdetét 2017 első felére tervezi a cég, a toborzás már most elkezdődött, a magyarországi üzem első munkatársai már idén július 1-jétől munkaszerződést kapnak. A technikusokon és mérnökökön kívül adminisztrációs, logisztikai és számos más területre keresik a jövendőbeli kollégákat.

A vállalat közel 16 ezer embert foglalkoztat világszerte, Indiában, Afrikában, Hollandiában is rendelkezik már gyártóegységgel. A Heves megyei gyár nemcsak cég legmodernebb létesítménye lesz, hanem az egész iparágban a világ egyik legjobban automatizált üzeme - írja a cég.

A bejelentés kapcsán Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: "Izgalmas feladat vár ránk az elkövetkezendő két évben, sok tehetséges szakembert várunk a magyarországi gyárunkba. Heves megyében már több oktatási intézményben megkezdtük a technikusok toborzását, velük már márciusban tanulmányi támogatási szerződést kötünk. Ezeknek a diákoknak a tanulmányait az Apollo ösztöndíjjal segíti az utolsó félévben. Természetesen a mérnökök felvétele is elindult, de szinte minden területről várunk jelentkezőket, legyen az karbantartás, pénzügy vagy logisztika."

Az első száz dolgozó kulcsfontosságú szerepet kap a cég életében. Őket két hónapos elméleti tréning után három hónapig Indiában készítik fel a hightech magyar termelésre. Felépülése után a magyarországi lesz az Apollo eddigi legmodernebb létesítménye, a state-of-the art üzemben évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncs készül majd, elsősorban az európai piacra.

A dolgozók kiválasztási folyamata többlépcsős, írásbeli és szóbeli tesztek várják a jelentkezőket, akik a cég Facebook oldalán is megtalálják a keresett pozíciók leírását.