Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fővárosi önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek a Magyar Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére - közölte a főváros.

A hazai szőrmeipar betiltásának törvényi szintre emeléséért küzdő, 2017-ben alakult civil mozgalom petíciót indított, hogy 2020-tól a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek.

Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzet után a lehető leghamarabb a közgyűlés elé terjeszti, hogy a fővárosi önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához; ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül.

A vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak.

A főváros vezetése elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért, a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges - olvasható a közleményben.