Rekordszintű tagdíjbevételt, összesen 9,348 milliárd forint egyéni befizetést könyvelhetett el az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár tavaly, ez 10,34 százalékos növekedést jelent a korábbi év eredményéhez képest - szól a lap beszámolója, mely szerint a rekord részben annak köszönhető, hogy a pénztártagok eseti befizetései megnövekedtek 2018 utolsó negyedévében megugrottak, mivel az ügyfelek akár 150 ezer forint adó-visszatérítést is kaphattak az államtól december 28-ig történt befizetéseik után.

A tavalyi év utolsó negyedévében beérkezett befizetések összege így több mint a duplájára, azaz 4,14 milliárd forintra emelkedett 2018 harmadik negyedévéhez képest, és jelentősen meghaladta 2017. utolsó negyedév tagi befizetéseit.

Az adatok alapján a női pénztártagok aktívabbak voltak és 11,47 százalékkal emelték tagdíjbefizetéseiket szemben a férfiakkal, akik 9,40 százalékkal többet fizettek 2018-ban. A leginkább a Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Somogy megyében növekedtek a növekedtek a tagdíjbefizetések, míg Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyékben élő pénztártagok voltak a legkevésbé aktívak.