Prémiumot és végkielégítést nem kapott Puskás András az az Eximtől (a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. intézménypárosától) való távozásakor; 2014. június 30. és 2018. február 6. között, amíg az Exim vezérigazgató-helyettesi feladatait ellátta összesen 172,7 millió forintot tett ki a bruttó bére, tiszteletdíja, illetve a béren kívüli juttatásai - tudta meg a banktól a 24.hu.

Karrierjének első 16 hónapjában bruttó 1,9 millió forint besorolási bért kapott, majd bruttó 4,6 millió forintra ugrott az alapbére. A nagy ugrás akkor történt, mikor az Orbán-kormány eltörölte az állami cégek vezetőinek 2 millió forintos bérplafonját. Ezen felül igazgatósági tagként tiszteletdíjra volt jogosult, havonta kezdetben 465 ezer forint, aztán 2016-ban 550 ezer, idén már 637,5 ezer forint volt a járandósága ezen a címen - áll a cikkben.

Mindezeken felül egyéb, béren kívüli juttatásban részesült, munkája során összesen nettó 2,5 millió forint értékben.

Puskás nemrég távozott a Budapest Bankba, helyére pedig Szijjártó Péter külgazdasági miniszter vezérigazgató-helyettesnek Dancsó József egykori fideszes képviselőt és főkincstárnokot nevezte ki. A pénzügyi körökben terjedő hírek szerint a Budapest Bankba azért nevezték ki, hogy az esedékes privatizációhoz legyen egy bizalmi ember az intézményben - írta a 24.hu.

A kép forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt.