Az Alza több mint 200 ezer terméket forgalmaz Magyarországon. A termékek személyes átvételére eddig a budapesti bemutatóteremben nyílt lehetőség, valamint rendelkezésre állt 18 AlzaBox, illetve egyéb módok is (házhozszállítás, futár, postahivatal).

A Foxposttal kötött új megállapodásnak köszönhetően most 126 új csomagátvételi ponttal bővült az átvételi hálózat az egész országban. A vevők 850 forintos áron kérhetik csomagjaik kézbesítését, ezt a szállítási módot a vásárlás során kell kiválasztani és a kosárba tenni - közölte a cég.

Az Alza tervei között szerepel saját csomagátvételi automatáinak, az úgynevezett AlzaBoxoknak is további nagyszámú telepítése. Csupán 2021-re több mint 100 ilyen pontot kíván létrehozni a webáruház.

A csomagátvételi pontokra történő kézbesítés kifejezetten kedvelt a vásárlók körében és hatékonynak bizonyult a cégnél még a koronavírus alatti krízishelyzetben is - az előző évhez képest 130 százalékkal nőtt ez a kézbesítési forma, az automaták telítettsége pedig leginkább a karácsony előtti szezon forgalmához hasonlított.

Az AlzaBox-ok, a Foxpost automatákhoz hasonlóan, az olyan forgalmasabb helyeken találhatóak, mint például a benzinkutak vagy a bevásárlóközpontok közvetlen környezete. Az AlzaBoxok előnyei közé sorolható még nonstop, 0-24 órás működésük is. A vásárlók gyakran kérik a kisebb méretű tárgyak: mobiltelefonok, fogyasztói elektronikai cikkek, számítógép alkatrészek, laptopok, illatszer termékek vagy szabadidős felszerelések kézbesítését, de ezen felül lehetőségük van például egy láncfűrész vagy egy varrógép megrendelésére is az automatákba.