BUX
39025

Amerikába szállít alkatrészet a Videoton

Komplex mechanikai szerelvények gyártását kezdi meg ebben a hónapban a pénzkiadó automaták terén piacvezető amerikai NCR cég részére a Videoton Informatikai Kft.(VT Informatika); a "fast lane" - gyorskassza - kulcsalkatrészeinek a Videoton lesz a legnagyobb gyártója Európában.

MTI-Eco, 2010. december 2. csütörtök, 18:51

A VT Informatika Kft. éves szinten több mint hatezer szerelvényt fog gyártani, ami mintegy 3,5 millió euró árbevételt eredményez a vállalkozásnak - mondta el Kovács László, a törökszentmiklósi telephellyel dolgozó leányvállalat mechanika üzletágának a vezetője.

A komplex szerelvények csaknem 70 alkatrészből állnak. A préselt alkatrészek egy részét a törökszentmiklósi telephelyen, a többi technológiával készülteket pedig a cég székesfehérvári telephelyén gyártják majd. A mechanikai szerelvényeket az NCR magyarországi telephelyén szerelik össze.

A gyorskasszák gyártását tavaly hozta át az NCR Amerikából Magyarországra, az európai piac igényeinek kielégítésére. Az új, innovatív kasszákat itthon a nagyobb áruházakban helyezik majd el.

Az amerikai céggel 2007-ben került üzleti kapcsolatba a VT Informatika, akkor kapta a különböző pénzkiadó automatákba való lemezalkatrészek gyártására az első megrendeléseket.

A VT Informatika a Videoton Holding Zrt. tagvállalata. Tavalyi árbevétele meghaladta a 12 millió eurót, s az idei évre is hasonló bevételt vár. 300 dolgozója van, beszállítói tevékenysége főként az ipari alkalmazások területére koncentrálódik, de az autóipari és telekommunikációs piacra is gyárt.

Az NCR világcég 120 országban, 29 ezer alkalmazottal dolgozik. Piacvezető a bankautomaták, a kereskedelemben használatos önkiszolgáló pénztárak, valamint az egészségügyben elterjedt önkiszolgáló check-in terminálok terén.