Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az üzembővítő beruházás értéke 2 milliárd forint, és a jelenlegi, teljes munkaidőben foglalkoztatott 800 fős létszám ezer felettire emelkedik - mondta el Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa Hungary Kft. vezérigazgatója. Az Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd a gyár immár festőüzemével együtt 2005-ben elsőként költözött az ipari parkba. Szolnokon működik 2009-től az észak-amerikai központú cég európai kutatás-fejlesztési központja is. A városban gyártott bőralkatrészeket egyebek mellett a BMW, a Daimler-Benz, a Ford, a Nissan, a Hyundai/Kia, a Renault és a Toyota prémiumkategóriás járművei építik be.

Szolnok önkormányzata 5,8 hektár földterület értékesítését szavazta meg az Eagle Ottawa részére egy 5500 négyzetméteres csarnok építéséhez. A kereskedelmi banki közvetítéssel létrejövő üzletben a vételár egyelőre nem nyilvános, az az adásvételi szerződés után válik publikussá.

A cégnyilvántartásban közölt adatok szerint az Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedő Kft. a 2011. november 30-án zárult üzleti évében 15,7 milliárd forintos árbevétel mellett 1,858 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el, szemben a megelőző év 12,7 milliárd forintos árbevételével és 2 milliárd forintos mérleg szerinti nyereségével. A társaság saját tőkéje 9,6 milliárd forintról 11,6 milliárd forintra nőtt egy év alatt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ünnepségen hangsúlyozta: az ötven legnagyobb amerikai multinacionális cég közül negyven van jelen Magyarországon, és ezek a vállalkozások az utóbbi 10 évben több mint 40 ezer új munkahelyet hoztak létre beruházásaik, fejlesztéseik révén.