Az AV Investments Kft. fogta össze a kaszinókirály és filmügyi kormánybiztos főbb magyarországi érdekeltségeit, így kaszinó-, ingatlan- és médiacégeit. Most az AV Holdings Vagyonkezelő Kft., a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. és az RC Fashion Kereskedelmi Kft. olvad be a cégbe - írja a portál.

Az AV Investmentsből még Vajna halála után is 11,6 milliárd forint osztalékot vettek ki.

A beolvadó cégekben az a közös, hogy rendre veszteségesek. A Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft.-n keresztül birtokolta Vajna Tímea a már bezárt Mr. Funk fánkozót. A másik Beauty-érdekeltség, a gyémántos cég, a Dorottya Diamond Palace Kft. pedig tavaly novemberben felszámolás alá került.

Andy Vajna kevéssel a halála előtt alapította az AV Holdings Kft.-t, ugyanúgy, mint az AV Perfectet, erről azonban nem derült ki, milyen szerepet szánt neki a volt sztárproducer. Komolyabb pénzmozgás nem látszik a mérlegében, működése két éve alatt 92 ezer forint veszteséget mutatott ki. Sok vizet az RC Fashion Kft. luxusruházati cég sem zavart, az Opten cégadatbázisa alapján az utóbbi öt évben rendre nulla árbevételt mutatott ki, és minden évet veszteséggel zárt, a 2019-eset durván félmillió forint mínusszal.

Az AV Investmentsnek A fúzió után mindössze két magyarországi leánya marad: a Digic Holdings Kft. és a Nobu luxuséttermet működtető Buno Vendéglátóipari Kft. Utóbbi sok nyereséget termelt tavaly.

Mennyit örökölt Vajna Tímea?

Andy Vajna még a halála előtt a Cinergie Pictures Entertainment Inc. amerikai céget tette meg az AV Investments tulajdonosának. Vajna létrehozott egy hazai céget is, az AV Perfect Kft.-t, és ebbe pakolta bele a Cinergi 76 százalékos részvénypakettjét.Az AV Perfect Kft.-t örökölte Vajna Tímea. Nyilvánosságra annyi került a hagyatéki eljárás nyomán, hogy 123 millió dollárt érő cégvagyon birtokosa lett, és az akkor durván 37 milliárd forintos örökség rögvest a milliárdosok elitjébe repítette.

Hogy végül a vagyoncsomag hasznaiból valójában mennyi jutott az özvegynek, arról csak sejteni lehet, hogy a töredéke, legalábbis az idei gazdaglistákra már nem került fel,.