Megszólalt Andy Vajna örököse: "A végrendelet nem tűnt el"

A végrendelet nem tűnt el - reagált a csütörtöki hírekre Vajna Tímea a 24.hu-nak.
Domokos László, 2019. október 11. péntek, 10:21
Fotó: Napi.hu

A hvg.hu tegnap azt írta, hogy eltűnt a 75 évesen, idén januárban elhunyt Andy Vajna (Vajna András György) eredeti végrendelete. Tovább a felesége, Vajna Tímea örökölte a vagyont, pontosabban az AV Perfect nevű céget, amelynek értéke 123 millió 376 ezer dollár (mai árfolyamon 37,3 milliárd forint).

A portál a cégpapírok alapján arra jutott, hogy bár Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, annak eredeti példánya "nem volt fellelhető", a hagyatéki tárgyaláson eredeti példány nem került bemutatásra, a felek a tárgyaláson nem rekonstruálták a végrendeletet, ezért azt a közjegyző a hagyatéki eljárás során figyelembe venni nem tudta. Hagyatéki vagyonként az AV Perfect nevű céget határozzák meg, amelynek értéke 123,4 millió dollár. A többi hagyatéki vagyonhoz nincs érték írva. Ezek többek között a következők: az AV Holdings nevű cég, egy Bentley, három bankszámla, egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás, valamint műkincsek.

Az özvegy most azt mondta a 24.hu-nak, hogy "A végrendelet nem tűnt el, törvényes öröklés útján lettem örökös itthon, de az amerikai procedúra még csak most kezdődik. (...) Jelen pillanatban még nem jutok az örökségemhez. (...) Még nem zajlott le teljesen a hagyatéki eljárás, Amerikában még egy bonyolult procedúra vár rám."

A megörökölt cégekkel kapcsolatos terveiről is kérdeztek, de erre sem adott választ.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2019.10.12 01:09

Az Andy Vajna utolsó filmje amit most láthatunk. Szerintem ő mindent egy kamera mögül látott, és még arra is gondolt, hogy a film ne fejeződjön be az ő halálával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html