Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyszerűsödik a néhai sztárproducer, Andy Vajna halálával hátra maradt cégbirodalom: három darabját beolvasztják az AV Investments Kft.-be. Mindhárom társaság - a City Center Development Ingatlanfejlesztő Kft., a GIBS Kereskedelmi Kft. és a Lucky Ventures Befektetési Kft. - megszűnik a beolvadás tervezett időpontjában, december végével - írja a 24.hu, amely azt próbálta feltárni a Cégközlönyben tett friss bejelentések után, hogy pontosan mekkora is a Vajna-örökség.

A portál azt írja, hogy bár nem rég kiderült, hogy Vajna Tímea része a hagyatékból 37 milliárd forint az AV Perfect Kft. nevű cégen keresztül, abban az özvegy is biztos, hogy az itthoni eljárás után az USA-ban is bonyolult procedúra vár rá, hogy igazolja, részesedés jár neki a vagyonból. Az idén februárban elhunyt Vajna esetében ugyanis egy komoly offshore-hálót kell feltárni. Az AV Perfect vagyonkezelőbe került ugyanis a delaware-i Cinergi Pictures Entertainment Inc. részvényeinek többsége is, de az amerikai cég a tulajdonosa az AV Investments Kft.-nek. Ennek a cégnek az adósságállománya 42 millió 691 ezer dollár, vagyis csaknem 13 milliárd forint. Tavaly év végén még 5,5 milliárd forintnyi adósság volt a cégben.

Pénz is van a társaságban: 12,7 millió dollárnyi (bő 3,8 milliárd forint) forgóeszköz (betétet és készpénzt), 10,4 millió dollárnyi (3,1 milliárd forint) értékpapír. Emellett 16 millió dollárt (4,8 millád forintot) követelnek másoktól.