Az Antenna Hungária több mint 20 milliárdért sugározhatja az állami tévét és rádiót

Az "Antenna Hungária" Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. 48 hónapon keresztül nettó 21 milliárd 501 millió forintért sugározhatja az állami televízió 6, illetve a rádió 4 digitális csatornáját.
Németh Géza, 2020. augusztus 24. hétfő, 19:31
Fotó: Napi.hu

A felhívás nélkül megkötött szerződésről szóló közleményt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben és a feladat: az "országos digitális földfelszíni műsorszóráshoz szükséges multiplex-, digitális műsorszétosztási- és műsorszórási részszolgáltatások végzése".

A közlemény szerint a szerződés végleges összértéke a szerződés megkötésekor nem állapítható meg. A szolgáltatási szerződés szerint a fizetendő napi díj a szerződés megkötésekor 32,89 Mbit/s kapacitás igénybevétele esetén: 14 716 828 forint + áfa/nap, amely díj 1461-szoros értéke adja ki a 21 milliárd 501 millió forintot.

A napi összeg a szerződés időtartamának 13. hónapjától - a felek megállapodásának megfelelően - indexálásra/megemelésre kerülhet a KSH illetve jogutódja által hivatalosan közzétett, a tárgyévet megelőző év januártól decemberig számított éves ipari termelői árindexnek megfelelő mértékkel.

Az Antenna Hungáriával augusztus 14-én kötött szerződést az MTVA.

A közbeszerzési felhívás nélküli szerződéskötést azzal indokolta az MTVA, hogy a tevékenysége a nyilvánosság irányában történő elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtásának minősíthető, ezért a televíziós és rádiós műsorszóráshoz szükséges részszolgáltatások igénybe vételére irányuló szerződést közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül megkötheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK