Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felhívás nélkül megkötött szerződésről szóló közleményt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben és a feladat: az "országos digitális földfelszíni műsorszóráshoz szükséges multiplex-, digitális műsorszétosztási- és műsorszórási részszolgáltatások végzése".

A közlemény szerint a szerződés végleges összértéke a szerződés megkötésekor nem állapítható meg. A szolgáltatási szerződés szerint a fizetendő napi díj a szerződés megkötésekor 32,89 Mbit/s kapacitás igénybevétele esetén: 14 716 828 forint + áfa/nap, amely díj 1461-szoros értéke adja ki a 21 milliárd 501 millió forintot.

A napi összeg a szerződés időtartamának 13. hónapjától - a felek megállapodásának megfelelően - indexálásra/megemelésre kerülhet a KSH illetve jogutódja által hivatalosan közzétett, a tárgyévet megelőző év januártól decemberig számított éves ipari termelői árindexnek megfelelő mértékkel.

Az Antenna Hungáriával augusztus 14-én kötött szerződést az MTVA.

A közbeszerzési felhívás nélküli szerződéskötést azzal indokolta az MTVA, hogy a tevékenysége a nyilvánosság irányában történő elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtásának minősíthető, ezért a televíziós és rádiós műsorszóráshoz szükséges részszolgáltatások igénybe vételére irányuló szerződést közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül megkötheti.