Rejtett milliárdos tétel került elő a vizes vébéről

Két éve volt, de még kétmilliárd közpénz hiányzik, mert a Bp2017 nem fizetett ki egy számlát a szintén állami Antenna Hungáriának - állítja a 24.hu.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 28. szerda, 10:56
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Idén a magyar költségek feléből rendezett hasonlóan látványos vizes világbajnokságot Dél-Korea, még akkor is, ha a legóvatosabb becsléssel számítják a hazai kiadásokat. A 2017-es esemény esetében ez 110 milliárd forint körüli összeget jelent, de vélhetően jóval drágább volt ennél is a sportverseny, miután újabb rejtett kiadást fedezhetett fel a portál.

A budapesti eseményt szervező cég, a Bp2017 Kft. még tavaly, egy évvel a vébé után is termelte a veszteségeket: "tavaly bő 2,5 milliárd forint állami támogatás mellett csaknem 900 millió forint mínusszal tetézte a cechet. Ráadásul kiderült: a közpénzszórás közepette adósa maradt egyik beszállítójának, egy másik állami cégnek. Az Antenna Hungária Zrt. mérlegéhez fűzött kiegészítő melléklete szerint az állami műsorszóró hiába követelte a pénzét a Bp2017-től, így két év alatt bő 2,3 milliárd forint tartozást kellett értékvesztésként leírnia" - írja a 24.hu.

Az Antenna Hungária a rendezvényen 180 kamerával közel 322 órányi nemzetközi adást gyártott és 48 kamerajel folyamatos élő streamjét biztosította, valamint wifit biztosított. Az Index korábbi információi szerint mintegy 30 milliárd forintos üzlet volt ez az állami hátterű cégnek. A vizes vb költségeinek méreteit érzékelteti, ahogy az Antenna Hungária cégcsoport pénzeszköz-állománya változott: 2016 végén 29 milliárd forint dekkolt bankbetétben illetve a pénztárban, ami 2017 végére 2,09 milliárdra csökkent.

Viszont a készpénzállományból hiányozhat a közel 2,3 milliárd forintnyi összeg, amit a Bp2017 nem térített meg a májusi beszámoló elkészültéig.

A portál megkereste mindkét érintetett, de nem kapott válaszokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2019.08.28 14:23

Ezek most csontvázak, amelyek most hullanak ki a szekrényből?Amennyiben igen ,akkor még időben esnek ki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

berklac, 2019.08.28 12:07

@susu69:
Te meg kedves, töröld meg a szádat mert tiszta kaki a seggnyalástól ! Aki okos, így csinálja ,nem ellopja , ha egyáltalán igaz amit írsz !
Ird már ide a forrást , szeretném elolvasni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

susu69, 2019.08.28 11:12

A szokásos csúsztatás, azaz hazugság. Dél-Koreában nem építettek egy új uszodát, mert már volt nekik, illetve ideiglenes medencéket állítottak föl, amiket aztán átszállítanak a tokyoi olimpiára. Aztán a sportolók elszállásolására külön lakótelepet építettek, amit aztán eladnak, ennek a költségei sem kerültek bele a számításba, illetve az eladás miatt haszonként jelentkeznek.
Olcsó és ócska hangulatkeltés, ami itt történik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html