Április 1-jén indul, de nem vicc

A fővárosi közgyűlés döntése alapján április 1-jétől szétszedik a BKK-t, a mamutcégnek a tömegközlekedés megrendelése és a taxik ellenőrzése marad. A változás az autóslobbi aranykorát hozhatja - írja az Index.
Napi.hu, 2016. január 31. vasárnap, 10:01

Az új feladatellátási modell a lap birtokába jutott belső tájékoztató levél szerint azt jelenti, hogy április 1-jétől a BKK-nál csak az általános közútkezelői stratégiai feladatok (stratégiai tervek, kiemelt fejlesztések, programok koordinálása, információk közzététele) maradnak. A közutak üzemeltetési, fenntartási és felújítási feladatait, és a közútkezelői igazgatási, ellenőrzési, vizsgálati feladatokat átveszi a Budapest Közút Zrt.

A BKK mind inkább a tömegközlekedést preferálta, a közúti feladatok elvételével viszont új világ következhet. Tarlós István főpolgármester szerint a főváros közlekedése jelenleg szélsőségesen tömegközlekedés-orientált, ezért felülbírálják a főváros közlekedésfejlesztési terveit tartalmazó Balázs Mór-tervet, "az autóforgalom korlátozása és tiltása ugyanis hibás szemlélet".

Az elképzeléseket azóta kritizálta a Kerékpáros Klub és a VEKE is. További részletek az Indexen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

enapi, 2016.01.31 19:17

El lehet tolni a biciklit! Elég volt a demszky féle kerékpáros felsőbbrendűségből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html