A  kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt a Magyar Telekom  fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását, de a cég szerint ez nem a 2012 júliusától bevezetett új távközlési adó fogyasztókra történő áthárítását jelenti. (A Vodafone és a Telenor már korábban bejelentette az árváltozást, e cégek nem titkoltan az új adóval indokoltál az emelést.).

Az előfizetéses mobil-csomagokban a havidíj változását mérséklik a lebeszélhető és változatlan árú percek és sms-ek, a feltöltőkártyás csomagokban viszont a változó perc- és sms-díjakhoz nem társul havidíj. A vezetékes szolgáltatáscsomagok havidíjai pedig a változás után is a hatóságilag meghatározott árplafon alatt maradnak.

Mobil szolgáltatások

A lakossági előfizetéses és feltöltőkártyás mobiltelefon-díjak egy része 2012. szeptember 1-jével változik. Az előfizetéses hang díjcsomagok havidíja átlagosan hat százalékkal emelkedik. A belföldi perc- és sms-díjak nem változnak az előfizetéses ügyfelek részére. A lebeszélhető havidíjak továbbra is száz százalékban lebeszélhetők, a változás nem érinti a lebeszélhető perceket. Az ingyenes beszélgetések feltételei változatlanok maradnak, és nem változik a Családbarát szolgáltatás havidíja sem. A feltöltőkártyás Domino díjcsomagokban, ahol nincs havidíj, a perc- és sms-díjak egységesen bruttó három forinttal emelkednek a belföldi hanghívások, valamint a bel- és külföldre küldött sms-ek esetében. A mobil tarifaváltozások a szélessávú szolgáltatásokat nem érintik, tehát a T-Mobile mobilinternet díjak változatlanok maradnak.

A kis- és középvállalati ügyfelek részére átlagosan hét százalékkal nő az ÉnCégem mobil díjcsomagok havidíja 2012. szeptember 1-jével, viszont a belföldi perc- és sms-díjak nem változnak. A nemzetközi kimenő percdíjak átlagosan tíz százalékkal emelkednek. A Tandem és Telemátrix szolgáltatás opciók havidíja nettó nyolcvan forinttal emelkedik. A kisüzleti mobil hang díjcsomagoknál (például az Etalon, a Siker plusz ) átlagosan nyolc százalékkal  nő a továbbra is száz százalékban lebeszélhető havidíj, és nettó egy forinttal a perc- és sms-díj. A kis- és középvállalati előfizetéseknél továbbra is ingyenesek a cégcsoporton belüli mobilhívások. A nagyvállalati ügyfelek részére nem változnak sem az egyedi keretszerződésben rögzített díjcsomagok havidíjai, sem a belföldi perc- és sms-díjak, míg a nemzetközi kimenő percdíjak átlagosan tíz százalékkal emelkednek.

Vezetékes szolgáltatások

Egyes vezetékes telefonszolgáltatások díjváltozása 2012. október 1-jével lép életbe. A Hoppá díjcsomag, valamint néhány régebbi, ma már nem értékesített lakossági vezetékes díjcsomag (Bázis, Bázis Plusz, Minimál, Csevegő, Favorit, Felező) havi előfizetési díja bruttó száz forinttal nő. A nyilvános telefonszolgáltatásnál változatlan impulzusdíj mellett némileg csökken az impulzus hossza (mobil irányban 5, vezetékes irányban 17 másodperccel). Emellett a Sat TV szolgáltatás második és harmadik set-top boxának havi bérleti díja típustól függően legfeljebb 330  forintal emelkedik.

Nem lesz változás a vezetékes percdíjakban és az egyes díjcsomagokkal járó lebeszélhető percekben. A vezetékes tarifaváltozások a szélessávú szolgáltatásokat nem érintik, tehát a T-Home internet díjak változatlanok maradnak. Nem emelkednek a kizárólag kis- és középvállalati ügyfeleknek kialakított vezetékes szolgáltatások havi és forgalmi díjai sem.