A Közbeszerzési Értesítőben két busz-tender eredménye jelent meg. Nyíregyháza 8 darab alacsonypadlós elektromos buszt és a hozzájuk való 12 töltőoszlopot kívánta beszerezni. A buszokon 14 ülőhelynek kellett volna lennie, míg az ülőhelyek számát 19-ben szabta meg az ajánlatkérő. A becsült ellenérték 1 milliárd 432 millió forint volt, de hiába vállalta volna a gyártást a MABI-BUS Kft. 1 milliárd 205 millió forintért, a város érvénytelennek nyilvánította az ajánlatot. Az okot nem tartalmazza a közlemény.

A másik tendert a kaposvári székhelyű Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. írta ki 12 darab normál és 40 darab alacsonypadlós - hagyományos hajtású - buszra. Ezt a Budapest Lízing Zrt. nyerte, úgy hogy a Kravtex Kereskedelmi Kft. által szállított buszokat zárt végű pénzügyi lízing szerződéssel finanszírozza. (A zárt végű lízingnél az utolsó lízingdíj megfizetése után a lízingbe vevő tulajdonába megy át az eszköz.)

A lízing forint alapú, a futamidő 10 év, a kamat pedig a futamidő alatt semmikor sem haladhatja meg 6 százalékpontnál többel a Bubort. Az egyetlen ajánlattevő a becsült 4 milliárd 232 millió forint helyett 3 milliárd 561 millió forinttal nyert. A szerződést a felek még augusztus 24-én megkötötték.