BUX
38240

Átalakult a BTel

Külföldön terjeszkedik a Business Telecom (Btel), így átalakítják a vállalati működést is.

Napi.hu, 2014. június 5. csütörtök, 10:30

A Business Telecom Nyrt. részvényei márciusban kerültek be a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájába, egy héttel később pedig a BUX és BUMIX indexbe. A BTel a terjeszkedéshez szükséges források biztosítása után elkezdte a külföldi piacra lépés előkészítését.

A cég a nyár folyamán három országban - Németország, Ausztria, Szlovákia - nyit fióktelepeket, melyek szeptemberben kezdik meg az operatív működést. Az új piacokon jelenleg a munkatársak toborzása és kiválasztása folyik.

Mint a cég a közleményében írja, a nemzetközi terjeszkedés új vállalati struktúra kialakítását tette szükségessé, stratégiai és operatív igazgatóságok jöttek létre. A központosított irányítás által magasabb szintű lesz a szolgáltatás, a műszaki vezérlés, az értékesítés, de májustól a korábban külső call center és az ügyfélszolgálat is centralizáltan működik. Az átszervezés része volt az is, hogy a kecskeméti cég megerősítette budapesti bázisát, új nagyobb helyre költözött. Cégcsoport szinten 2014-ben nőtt a foglalkoztatottak száma, jelenleg közel 140 fő dolgozik a BTel-nél.

"A nemzetközi terjeszkedéshez minden forrás biztosított, vállalatunk tőkeszerkezete stabil. A március végén végrehajtott tőkeemelésnek köszönhetően a sajáttőke elérte, sőt meghaladta a 3,8 milliárd forintot. A saját tőke növelése tudatos folyamat volt, mivel az elmúlt 3 évben jelentős forrásbevonások történtek, melyek segítették megvalósítani a BTel fejlesztéseit és terjeszkedési céljait. A saját tőke feldúsítása a tőkeszerkezet stabilitását segíti elő. A vállalat finanszírozását a jövőben is a tőkepiacról kívánjuk biztosítani, de áprilisban felhatalmazást kértünk az igazgató tanácstól hitel felvételre is. Ennek az az oka, hogy a piacon megjelentek olyan hitelkonstrukciók, melyeket igen kedvező kondíciókkal - adott esetben a vállalati kötvényeknél kedvezőbb feltételekkel - lehet igénybe venni. A felhatalmazás lehetőséget ad arra, hogy ezt a forrást is mozgósíthassuk, ha szükségünk lesz rá"- mondta Takács Krisztián a Business Telecom Nyrt. elnök-vezérigazgatója (képünkön).